Wedstrijd Commissie Update 2019 – 2

Competitie 2019 is in volle gang. Na 3 wedstrijden geroeid te hebben loopt het goed.

Vechten op de Vecht – Weesp : 15e plek 1u09m16s – 74.50 watt

Utrechts Grachtenrace : 4e plek 1u31m36s – 77.92 watt

Slag om de Zaan – Zaandam : 5e ple 1u44m36s – 70.20 watt

Het seizoen werd geopend in Weesp. Een mooie opening van het seizoen. Temperatuur was erg goed voor de tijd van het jaar. Planning was gelijk met 2 teams het seizoen te openen. Helaas hebben wij een damesteam moeten terugtrekken. Hierdoor is het debuut van De Leuve bij wedstrijden helaas vertraagd naar 20/07 – Mosselrace. Rond 1420u was dan het startschot voor de LotT. Na een smalle doorgang vanuit de sluis uit Weesp gingen wij stuurboord uit de Vecht op richting Utrecht. Na ruim 1 u weer terug te keren bij Fort Ossenmarkt was de kop eraf. Het seizoen is nu echt begonnen. Na de bekende lekkere versnaperingen was het wachten op de uitslagen. Zelfde tijden en wattage als 2018, echter was het veld sterker bezet. Geen podium dit jaar. Wel een mooie start.

De week erna vertrok de LotT vroeg in de ochtend richting Fort Rijnauwen. Utrechtse Grachtenrace staat op de planning. Echt een mooie race met erg veel afwisselingen. 15km lang over de mooie Kromme Rijn, door de prachtige grachten (die perfect verslagen werden door Pieter) en altijd een mooie eindsprint van 3 km (pfff). Bij de start was het nog frisjes, maar gelukkig in het centrum van Utrecht werd het al warmer. Halverwege de race kwamen wij weer op de Vecht. Nu aan de bovenkant van deze prachtige rivier. Gelukkig nog net een aantal langzamere sloepen ingehaald waardoor er vrij baan was voor de LotT in de Oude Gracht. Na ruim 1,5u kwamen wij aan als 6e sloep bij de finish. Hier konden wij nog genieten van de laatste zonnestralen van de dag waarna regen en sneeuw ons tegemoet kwamen. Snel maar inpakken en van de verdiende hapjes/drankjes in ons thuishonk Baek genieten.

Na een sneeuwbui in Utrecht was een week later de strijd tegen de hitte. 20ᶜ en warmer was hier de planning. 16.5km over de mooie Zaan, langs cacao-fabrieken en de Zaanse Schans. Mooie strijd geleverd met ’t Pulletje uit Katwijk en op een haar na de snelle Mac ingehaald. Na de race lekker uithijgen in de zon en afwachten op de uitslagen. Dankzij ’t Pulletje een mooie tijd gezet en dat in deze hitte. Dit keer geen Baek maar een welverdiende bak calorieën bij de buren – El Aviv viel in de smaak 😉

Na deze 3 races staan er vele mooie races op de planning: 

Grou 11/05, Regatta Rotterdam 11/05 (4x), Lemmer 18/05, Spiegelrace 19/05, HT 31/05, Urk 08/06, Kaagrace 15/06 (5x), Zwolse Grachtenrace 22/06 (2x).

Met tussenhaakjes de openstaande plekken in sloep/gig.

Kijk op de Excell-planning voor de wedstrijden. Schrijf je in bij Jan. Staat een race vol en jij wilt toch meedoen……schrijf je gewoon in. Bij genoeg animo schrijven wij een 2e sloep in of stapt er iemand in bij een ander team. Wedstrijden roeien is echt heel erg leuk en maakt de training nog waardevoller.

Wij roeien wedstrijden op diverse niveaus en daar zit zeker 1 voor jou bij.

Tot in de boot.

Wedstrijdcommissie – Aafke, Inge en Michiel

 • VodV 2019

TIOG – Wedstrijdcommissie – Update 2019-1

Zaterdag begint het wedstrijdseizoen 2019.

Vele wedstrijden zullen volgen. Het seizoen wordt geopend in Weesp – Vechten op de Vecht. Vanuit Weesp zal er 15km geroeid gaan worden op de Vecht om weer te finishen bij Fort Ossenmarkt.

Aafke stapt eerst als gast roeier in de Swolla – start ergens kort na 1130u. Waarna ze overstapt naar onze LotT om de eerste race van TIOG in 2019 te beginnen. Start ergens na 1330u

Lijkt het je leuk ook eens mee te doen met een wedstrijd. Kijk op de Excell-planning en vindt de wedstrijden

Er zijn 3 soorten wedstrijden:

 • HT Team (alleen deel te nemen diegene die de HT roeien)
 • OPEN: vrij om in te schrijven via Jan
 • Selectie: vrij in te schrijven maar er kan een selectie plaatsvinden op de deelnemers om zo een beste bezetting te krijgen en de beste resultaten te bereiken. Dit jaar voornamelijk met Fanatieke wedstrijdroeiers

 Bij alle wedstrijden zijn er andere verenigingen op zoek naar invallers. Last minute instappen elders kan makkelijk. Laat het ons maar weten.

Komende roeiwedstrijden :

 • 13/04 = Rondom Utrecht (vol)
 • 20/04 = Slag om de Zaan (Zaandam) (vol)
 • 11/05 = Grou (vol)
 • 11/05 = Regatta in Rotterdam – NOG PLEK VRIJ IN DE LEUVE. Eventueel De Liefde extra in te zetten
 • 18/05 = Lemmer (vol)
 • 19/05 = Spiegelrace = Nog ruimte vrij voor inschrijving in De Liefde
 • 31/05 = HT (vol) Tot bij 1 van de wedstrijden van 2019 Aafke, Inge en Michiel Wedstrijdcommissie

Tot bij 1 van de wedstrijden van 2019

Aafke, Inge en Michiel Wedstrijdcommissie

De Leuve

Vanmiddag was het dan zover, onze nieuwe sloep werd gedoopt.
Het heeft even geduurd, want zo werkt dat in een vereniging. Iedereen weet wel een naam en voordat je al die namen bij elkaar hebt en voordat iedereen er dan op gestemd heeft, dan ben je even verder 😉
Maar dat heeft eigenlijk ook wel z’n charme, een democratie binnen de democratie.
Rieneke ons nieuwe lid (die we transfer vrij hebben overgenomen toen we deze sloep kochten) mocht de nieuwe naam onthullen: De Leuve.
Vernoemd naar een oude kreek in het centrum van Rotterdam. Tegenwoordig bekend als de Leuvehaven, vanwaar we dagelijks de Maas op roeien.
Bedankt Rieneke, we hebben jou leren kennen als een heel fanatieke roeiert en we hopen dat je nog lang bij ons aan de riemen blijft hangen.
Ook veel dank aan quickpaint-signmakers die de sloep belangeloos heeft bestickert!

Nieuwjaarsborrel

Het was weer een fantastische, gezellige en drukke nieuwjaars’borrel’.
Met een heerlijke verse erwtensoep, een super stoofpot, warme glühwein, biertjes en mega vuur gestookte kachels bij Scheepshelling Koningspoort in Rotterdam.

Nieuwe Delphine sloep

Vandaag is op de buitengewone Algemene Ledenvergadering besloten om een Delphine sloep te kopen.
De Dephine sloep komt ook uit de stal van Ron Straver in Deventer.
Momenteel heet de sloep Team Spirit.
Wij hopen binnen een maand tot overeenstemming te komen over een nieuwe naam voor deze zesriemer.
Natuurlijk gaan we er al zo snel mogelijk mee de maas op, want er moet wel geroeid worden.
Het schijnt een sloep te zijn waar techniek nog belangrijker is, want ze is een stuk wankeler, maar eenmaal op gang is ze niet meer te stoppen 😉

Buitengewone ALV op 11 januari

Beste Tiogezen,
Graag willen we jullie hierbij uitnodigen voor een buitengewone Algemene Ledenvergadering op vrijdag 11 januari 2019 19.30 uur.
Locatie:  De Fruitvis
Agenda:
1. Opening / Toelichting
2. nieuwe leden  zodat die mee kunnen stemmen met punt 3.
3. Stemming Aanschaf Roeisloep type Delphine.
4. Rondvraag.
5. Sluiting
Toelichting:
Er ligt op dit ogenblik een Delphine te koop compleet met trailer, riemen, verlichting, snelheidslog etc etc.
Dit is een sloep die in 2015 gebouwd is door Ron Straver en het is een hele complete en goed onderhouden sloep.
De boot is van iemand prive die deze boot had verhuurd aan Masrova Amsterdam waar hij ook roeide. Hij is inmiddels verhuisd naar de Betuwe en heeft de boot meegenomen en ligt inmiddels 1 jaar op de kant.
Voor de advertentie zie op marktplaats. Tik roeisloep in en dan zie je de boot TEAM SPIRIT