In 2023 eindelijk weer de HT

De race van Harlingen naar Terschelling over de Waddenzee is de langste (34 kilometer) en zwaarste roeirace van het seizoen. In 2020 en 2021 is deze afgelast door Corona, in 2022 omdat er een te harde wind stond.

Het HT team van TIOG stond dus te popelen om hem dit jaar te roeien. Ze hebben veel en hard getraind en dat is te zien:

De officieuze tijd was 3:47:33. De officiële uitslagen zijn nog niet bekend. Die volgt zsm.

En dat biertje op het eind was echt verdiend. Kanjers!

Onderhoud De Liefde

Ook De Liefde is weer helemaal klaar voor het nieuwe roeiseizoen. Met dank aan Joram, die hiervoor ruimte heeft gemaakt in zijn werkschip. En natuurlijk aan iedereen, die geholpen heeft.

TIOG nieuwjaarsborrel 2023

De nieuwe leden van 2022 hebben, zoals de traditie is bij TIOG, de nieuwjaarsborrel van 2023 georganiseerd. Dat was dit jaar een uitdaging: minder dan één week van tevoren hoorden zij, dat de geplande locatie niet door kon gaan!

Flexibel en slagvaardig hebben ze in korte tijd een nieuwe locatie gevonden: de Vet & Lazy pub up bar aan de Geldersekade.

Het was goed georganiseerd, erg gezellig, de soep was lekker en het bier ook!

  • Het organiserend comité

Er werden ook prijzen uitgereikt: wie in 2022 het vaakst had geroeid, het meest gestuurd en het vaakst reserve had gestaan.

De winnaars van de gouden boot-eend waren: Siep (meest geroeid), Robert Nonnekes (meest gestuurd) en Willemijn (meest reserve gestaan).

Klaar voor het nieuwe jaar!

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het onderhoud van De Leuve en De Last of the Titanic. Met dank aan Maarten, die een loods van zijn werk (de Reakt/Parnassia groep) voor ons beschikbaar had. En natuurlijk aan Leon, onze onderhoudscoördinator, die alles weer uitstekend georganiseerd heeft.

We wensen iedereen een gezond, sportief en geweldig 2023!

FSN training ‘Bekwame stuur’

Op zaterdag 10 december hebben een tiental TIOG leden de training Bekwame Stuur van de FSN gevolgd in Willemstad. Aan de orde kwamen o.a. de voorrangsregels voor roeislopen uit het BPR, hoe je aan de verlichting verschillende typen schepen kan herkennen en het gebruik van reddingsmiddelen. Ook een voor ons heel handige app van de KNMR kwam aan de orde.

Als met al een geslaagde en gezellige dag, met een goed verzorgde lunch.

Op 4 februari volgen nog twee trainingen. Info over locatie en inschrijven volgen zsm. Zie de FSN website.

In Memoriam Bert Thomassen

13-3-1964 ——— 25-9-2022

Bert was TIOG roeier van het eerste uur. Jarenlang heeft hij met Hans de Wit in de boeg van de LotT geroeid. Eén van zijn zussen woonde in die tijd op het Noordereiland en zag de sloep vaak voorbij komen op zondagochtend. Als er dan een hand omhoog ging, wist zij dat Bert in de boot zat.

Bert had prachtige herinneringen aan zijn roeitijd en de vele tochten, die ze gemaakt hebben. Zoals de inmiddels legendarische tocht van Felixstowe naar Hoek van Holland in 1993.

En zijn mede-roeiers hebben goede herinneringen aan zijn droge humor en de sigaartjes, die ze van hem bietsten.

Bert was niet alleen enthousiast roeier, maar ook één van de oprichters van TIOG. En hij heeft de naam bedacht. Bovendien hij was erbij toen de statuten in 1991 zijn vastgesteld bij de notaris.

Bert zit kortom in het DNA van TIOG. Wij zullen hem niet vergeten.

Roeien in het donker

We roeien weer in het donker. Zeker op de Maas moeten we in het donker extra op zichtbaarheid letten. Dat betekent: toplicht aan, zaklamp mee om de witte zijkant van de sloep zichtbaar te maken en zoveel mogelijk reflecterende kleding aan.

Ook het drukke verkeer is minder goed zichtbaar. Af en toe best spannend. Maar wat is het mooi!

Maasrace 2022

Op zaterdag 3 september is de Maasrace weer geroeid. Na twee jaar stilte als gevolg van Corona was het dan eindelijk weer zover.

De Maasrace is onderdeel van de Wereldhavendagen. De race wordt georganiseerd door de Stichting Roeisloepwedstrijden Rotterdam. Een groot deel van de organisatie wordt door leden van TIOG gedaan.

Het was weer een groot succes. Maar liefst 42 deelnemende sloepen, (te) mooi weer en De Leuve won weer een tweede prijs!

Iedereen, die geholpen heeft er een mooie dag van te maken: heel erg bedankt voor jullie inzet!!!!

TIOG Toertocht door Brabant

Met een volle LotT hebben we op zaterdag 20 en zondag 21 augustus een toertocht gemaakt door Brabant. De tocht is georganiseerd door Annemarie en Leon.

De route liep door het westen van Brabant over de rivieren de Mark en de Donge naar Geertruidenberg. In dit mooie vestingstandje hebben we overnacht op een schip van de scouting. Zondag ging het vanaf Geertruidenberg terug naar Willemstad. Een tocht van zo’n 73 kilometer. Heerlijk!