In Memoriam Bert Thomassen

13-3-1964 ——— 25-9-2022

Bert was TIOG roeier van het eerste uur. Jarenlang heeft hij met Hans de Wit in de boeg van de LotT geroeid. Eén van zijn zussen woonde in die tijd op het Noordereiland en zag de sloep vaak voorbij komen op zondagochtend. Als er dan een hand omhoog ging, wist zij dat Bert in de boot zat.

Bert had prachtige herinneringen aan zijn roeitijd en de vele tochten, die ze gemaakt hebben. Zoals de inmiddels legendarische tocht van Felixstowe naar Hoek van Holland in 1993.

En zijn mede-roeiers hebben goede herinneringen aan zijn droge humor en de sigaartjes, die ze van hem bietsten.

Bert was niet alleen enthousiast roeier, maar ook één van de oprichters van TIOG. En hij heeft de naam bedacht. Bovendien hij was erbij toen de statuten in 1991 zijn vastgesteld bij de notaris.

Bert zit kortom in het DNA van TIOG. Wij zullen hem niet vergeten.

Roeien in het donker

We roeien weer in het donker. Zeker op de Maas moeten we in het donker extra op zichtbaarheid letten. Dat betekent: toplicht aan, zaklamp mee om de witte zijkant van de sloep zichtbaar te maken en zoveel mogelijk reflecterende kleding aan.

Ook het drukke verkeer is minder goed zichtbaar. Af en toe best spannend. Maar wat is het mooi!

Maasrace 2022

Op zaterdag 3 september is de Maasrace weer geroeid. Na twee jaar stilte als gevolg van Corona was het dan eindelijk weer zover.

De Maasrace is onderdeel van de Wereldhavendagen. De race wordt georganiseerd door de Stichting Roeisloepwedstrijden Rotterdam. Een groot deel van de organisatie wordt door leden van TIOG gedaan.

Het was weer een groot succes. Maar liefst 42 deelnemende sloepen, (te) mooi weer en De Leuve won weer een tweede prijs!

Iedereen, die geholpen heeft er een mooie dag van te maken: heel erg bedankt voor jullie inzet!!!!

TIOG Toertocht door Brabant

Met een volle LotT hebben we op zaterdag 20 en zondag 21 augustus een toertocht gemaakt door Brabant. De tocht is georganiseerd door Annemarie en Leon.

De route liep door het westen van Brabant over de rivieren de Mark en de Donge naar Geertruidenberg. In dit mooie vestingstandje hebben we overnacht op een schip van de scouting. Zondag ging het vanaf Geertruidenberg terug naar Willemstad. Een tocht van zo’n 73 kilometer. Heerlijk!

En weer een eerste prijs!

De dames van De Leuve hebben weer een eerste prijs gewonnen in hun klasse. Zij kregen aanvankelijk de tweede prijs van Miss Mossel. Maar na correctie werd het weer een eerste prijs. Dus ook de Mosselrace gewonnen!

TIOG nieuwjaarsborrel 2022

Op 2 juli konden onze nieuwe leden eindelijk de TIOG nieuwjaarsborrel van 2022 geven. Oorspronkelijk was deze op 29 februari 2020 gepland, maar die kon niet doorgaan vanwege coronamaatregelen. De nieuwe leden hebben zich herpakt en op 3 juli alsnog een spetterende barbecue georganiseerd!

Het weer was precies goed. Het eten was heerlijk en het bleef nog lang gezellig. Complimenten voor de organisatie!

Kaagrace 2022

TIOG heeft dit jaar met 2 sloepen meegedaan aan de Kaagrace: De LotT en De Leuve.

De dames van De Leuve zijn weer eerste geworden in de 1e klasse. Nog meer prijzen in de kast!

De Leuve wint Vuurtorenrace Urk

De dames van De Leuve hebben weer een mooie wedstrijd gewonnen: de Vuurtorenrace van Urk. Zij werden eerste in de 1e klasse dames. Er stond een mooi zonnetje, maar ook een flinke wind en daardoor pittige golven. De Leuve schommelt dan altijd behoorlijk. Maar dankzij hun training op de Maas zijn ze daar wel aan gewend.

De Vuurtorenrace is altijd erg goed georganiseerd. Na afloop krijg je altijd gebakken en gerookte vis en een frietje. Roeiploeg Urk: bedankt voor de fantastische organisatie.