Wedstrijd Commissie Update 2019 – 2

Competitie 2019 is in volle gang. Na 3 wedstrijden geroeid te hebben loopt het goed.

Vechten op de Vecht – Weesp : 15e plek 1u09m16s – 74.50 watt

Utrechts Grachtenrace : 4e plek 1u31m36s – 77.92 watt

Slag om de Zaan – Zaandam : 5e ple 1u44m36s – 70.20 watt

Het seizoen werd geopend in Weesp. Een mooie opening van het seizoen. Temperatuur was erg goed voor de tijd van het jaar. Planning was gelijk met 2 teams het seizoen te openen. Helaas hebben wij een damesteam moeten terugtrekken. Hierdoor is het debuut van De Leuve bij wedstrijden helaas vertraagd naar 20/07 – Mosselrace. Rond 1420u was dan het startschot voor de LotT. Na een smalle doorgang vanuit de sluis uit Weesp gingen wij stuurboord uit de Vecht op richting Utrecht. Na ruim 1 u weer terug te keren bij Fort Ossenmarkt was de kop eraf. Het seizoen is nu echt begonnen. Na de bekende lekkere versnaperingen was het wachten op de uitslagen. Zelfde tijden en wattage als 2018, echter was het veld sterker bezet. Geen podium dit jaar. Wel een mooie start.

De week erna vertrok de LotT vroeg in de ochtend richting Fort Rijnauwen. Utrechtse Grachtenrace staat op de planning. Echt een mooie race met erg veel afwisselingen. 15km lang over de mooie Kromme Rijn, door de prachtige grachten (die perfect verslagen werden door Pieter) en altijd een mooie eindsprint van 3 km (pfff). Bij de start was het nog frisjes, maar gelukkig in het centrum van Utrecht werd het al warmer. Halverwege de race kwamen wij weer op de Vecht. Nu aan de bovenkant van deze prachtige rivier. Gelukkig nog net een aantal langzamere sloepen ingehaald waardoor er vrij baan was voor de LotT in de Oude Gracht. Na ruim 1,5u kwamen wij aan als 6e sloep bij de finish. Hier konden wij nog genieten van de laatste zonnestralen van de dag waarna regen en sneeuw ons tegemoet kwamen. Snel maar inpakken en van de verdiende hapjes/drankjes in ons thuishonk Baek genieten.

Na een sneeuwbui in Utrecht was een week later de strijd tegen de hitte. 20ᶜ en warmer was hier de planning. 16.5km over de mooie Zaan, langs cacao-fabrieken en de Zaanse Schans. Mooie strijd geleverd met ’t Pulletje uit Katwijk en op een haar na de snelle Mac ingehaald. Na de race lekker uithijgen in de zon en afwachten op de uitslagen. Dankzij ’t Pulletje een mooie tijd gezet en dat in deze hitte. Dit keer geen Baek maar een welverdiende bak calorieën bij de buren – El Aviv viel in de smaak 😉

Na deze 3 races staan er vele mooie races op de planning: 

Grou 11/05, Regatta Rotterdam 11/05 (4x), Lemmer 18/05, Spiegelrace 19/05, HT 31/05, Urk 08/06, Kaagrace 15/06 (5x), Zwolse Grachtenrace 22/06 (2x).

Met tussenhaakjes de openstaande plekken in sloep/gig.

Kijk op de Excell-planning voor de wedstrijden. Schrijf je in bij Jan. Staat een race vol en jij wilt toch meedoen……schrijf je gewoon in. Bij genoeg animo schrijven wij een 2e sloep in of stapt er iemand in bij een ander team. Wedstrijden roeien is echt heel erg leuk en maakt de training nog waardevoller.

Wij roeien wedstrijden op diverse niveaus en daar zit zeker 1 voor jou bij.

Tot in de boot.

Wedstrijdcommissie – Aafke, Inge en Michiel

  • VodV 2019